Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Noord, Rit, 1 september 2019

september 1

1 september: Losdorp, 9:30 uur. ‘Restaurant Eemshaven’, Schafferweg 29, Losdorp, aanmelden voor 27 augustus bij: germ41@hotmail.com of tel 06 1287 8263, Organisatie: Familie Tiemersma

 

Hav Noord 1 september Rondrit langs garage’s in de stijl “Amsterdamse school”

13 juni 2019: Onder de titel “Garages in Stad en Ommeland” wordt door de Stichting Oude Groninger kerken van 1 september 2019 t/m 13 oktober 2019 een expositie gehouden over de Amsterdamse School garages in de provincie en stad Groningen.
De opkomst van de automobiel industrie en handel valt samen met de bloeitijd van de Groninger Amsterdamse School. Veel bedrijven ontwikkelen zich in de 20er en 30er jaren vanuit smederijen naar garagebedrijven en laten grotere garages bouwen in de toen heersende architectuur-stijl: de Groninger Amsterdamse School.

De tentoonstelling geeft een beeld van de diversiteit van garage ontwerpen in Stad en Ommeland. Bekende architecten als Egbert Reitsema, Albert Wiersma, Willem Reitsme Tzn en Karst Zevenberg hebben garages ontworpen die op de tentoonstelling te zien zullen zijn.
Er zijn drie fietsroutes en twee autoroutes langs de Groninger Amsterdamse School garages in één handzaam boekje wat vanaf 1 september te verkrijgen is bij DE KERK Onderdendam.
De tentoonstelling is van af 1 september , en gaat de HAV Noord een rondrit doen langs deze garages op het Groninger land. 

Garage aan de Hoofdstraat te Vierhuizen         Garage Venema Pelsterstraat Groningen
(arch. Willem Reitsma Tzn.)                                 (arch. Egbert Reitsma)

Deel deze pagina op uw sociale media

Gegevens

Datum:
september 1
Evenement Categorie:

Organisator

District Noord
Telefoon:
0594-613 041
E-mail:
hansrump@hetnet.nl

Locatie

‘Restaurant Eemshaven’
Schafferweg 29
Losdorp, Nederland
+ Google Maps
Deel deze pagina op uw sociale media

Reacties zijn gesloten.