Bruisend Brielle, 31 augustus 2019

Bruisend Brielle met rit over Voorne-Putten

Op de laatste dag van de maand augustus, zaterdag 31 augustus 2019, werden er diverse activiteiten in Brielle en een rit over het eiland Voorne-Putten georganiseerd.  Een en ander was georganiseerd en uitgezet door Aad van der Velden, niet onbekend in de kringen van HAV-West. We verzamelden met in totaal 60 auto’s in de rustieke boomgaard rondom  “De Koffieleut”  aan de Lodderlandsedijk, een smal weggetje tussen Rockanje en Tinte. We waren hier eerder eind juni 2019. In een grote boerenschuur is hier zeg maar een verzameling verzamelingen van oude huishoudelijke maar ook diverse tuinbouwvoorwerpen bijeengebracht. In deze omgeving van Tinte op het eiland Voorne-Putten zijn namelijk veel tuinbouwbedrijven gevestigd, die onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden zagen in het Westland. Een aantal jaren geleden konden wij met de oldtimers door het tomatenbedrijf van de oorspronkelijk uit Honselersdijk afkomstige  fam. Zwinkels rijden.  Er staan verzamelingen oude koffiemolens, oude meubelen, keukengerei, maar ook diverse oude tuinbouwgereedschappen, zoals zogenaamde tomaten(sorteer)hobbels, bascules en ook zogenaamde verwarmings-”ploffers” van Priva uit De Lier………

De route ging na de start door het buitenduingebied van Rockanje en over het terrein van de uitgebreide camping Kruiningergors door diverse rustieke en pittoreske plaatsen en plaatsjes zoals Abbenbroek, Heenvliet, Zwartewaal, Geervliet, Zuidland, Biert met een wijnboerderij aldaar en soms over onverharde en derhalve stoffige weggetjes en o.a. langs het recreatiegebied Bernisse om terug te keren naar Brielle om daar verwezen te worden naar de diverse winkelstraten voor een gezellig samenzijn in de winkelstraten en aan de oude haven onder zonnige weersomstandigheden.

Om 16.00 uur werd de dag afgesloten met een prijsuitreiking  voor de 3 mooiste wagens.

We kunnen terugzien op een mooie rit over het Zuid-Hollandse eiland Voorn-Putten met dank aan Aad van der Velden en zijn team voor het uitzetten en organiseren van deze rit.

Museum Einbeck
Dwergauto's in het Louwman Museum
Door | 2019-09-18T14:27:27+02:00 13 september 2019|Niet Hav evenementen|