Bezoek aan Nederlands Transportmuseum op zondag 22 april 2018 en vrijdag 16 september 2022.

Op zondag 22 april 2018 konden we tijdens de Bollenrit, georganiseerd door Rob en Truus Warmerdam, het Nationaal Transportmuseum in wording nog voor de officiële opening in Nieuw-Vennep bezichtigen.

Recentelijk waren we in de gelegenheid om dit interessante museum met een aantal oud-collega’s nogmaals te bezoeken. We waren benieuwd wat er de afgelopen jaren is toegevoegd. Binnen het Nationaal Transportmuseum werken niet minder dan 35 organisaties samen op het gebied van het mobiele erfgoed zoals diverse transportmiddelen op de weg, rails, vaarwegen en in de lucht van het verleden en nu. 350 vrijwilligers zijn actief om dit historisch erfgoed zoals oude vliegtuigen, railvoertuigen wegvoertuigen tot fietsen en schepen werkend te tonen, te veel om op te noemen. We troffen de laatste aanwinsten zoals o.a. de TEE-trein en de Superbus van Wubbo Ockels.

Het Nationaal Transportmuseum is gevestigd in het voormalige bedrijfsgebouw van Fokker Services op het Lucas Bols-fabrieksterrein en werd geopend op 28 april 2018. 

Al met al meer dan de moeite waard. Zie https://nederlandstransportmuseum.nl/

Peter Kuijvenhoven.